AKTUELNO

Francuskinja sestra Andre koja je od aprila 2022. priznata kao najstarija žena na svetu za koju se zna, umrla je u snu u domu za stare u Tulonu na jugu Francuske, rekao je večeras za Frans pres portparol doma.

Ona je umrla u 2.00 jutros, rekao je on.

Nikakvo zvanično telo ne određuje nazive da je neko najstarija osoba na svetu ali stručnjaci se slažu da je sestra Andre do sada bila najstarija živa osoba čiji rodni list je proveren.

Ginisova knjiga rekorda takođe joj je priznala da drži taj rekord 25. aprila posle smrti Japanke Kane Tanake sa 119 godina.


Već više godina ona nije krila zamor i želju da se „izvuče iz ove stvari“. Ali, kako je rekla u razgovoru za Frans pres 2022. godine, „dobri Bog me ne čuje“.

Kretala se u kolicima, slepa sestra Andre, rođena Lusil Randon 11. februara 1904. u Alesu na jugu Francuske žalila je što je izgubila deo svojih fizičkih sposobnosti.

„Kažu rad ubija a meni je rad činio da živim, radila sam do 108 godina“, rekla je ona u aprilu 2022. kada je proglašena za najstariju ženu na svetu, pošto je prethodno bila najstarija Francuskinja, a zatim Evropljanka.

Autor: