AKTUELNO

Potraga za Beograđankom Anom Volš koja je misteriozno nestala u noći između 31. decembra i 1. januara ušla je u 12. dan. Za to vreme svi se pitaju šta se dešava sa njeno troje maloletne dece i ko će preuzeti brigu o njima.

Tri dečaka od kojih najmlađi ima dve, a najstariji šest godina, a koje je Ana dobila u braku sa suprugom Brajnom od rođenja su prolazili kroz teške trenutke,malo vremena su provodili sa oba roditelja, a sada, dok im je otac u pritvoru, a majka nestala nalaze se u socijalnoj službi bez naznake ko će preuzeti brigu o njima.

O njihovoj tužnoj sudbini svedoči pismo koje je Ana poslala sudu u toku istrage protiv Brajana zbog sumnje da je prodao falsifikovane slike putem interneta. Sudeći po Aninom pismu, ali i pričama Aninih prijatelja, mališani su jako malo vremena provodili sa oba roditelja.

- Tokom ovih osam meseci, naša porodica nije bila u mogućnosti da zajedno proživi mnoge bitne događaje. Naš najmlađi sin je tek napunio godinu dana, srednji sin je progovorio, a najstariji je sada krenuo u vrtić. Uskoro treba da krene u školu, a izgubio je i prvi zubić. Brajan mi je bio od velike pomoći kada je moja majka imala aneurizmu na mozgu u decembru 2021. godine. Ne samo da joj je spasio život, već je pružio udobnost celoj porodici tokom njene bolesti. Dok je pomagao svojoj tašti, Brajan je nastavio da se brine i o svojoj bolesnoj majci, a bio je svakog dana i uz naše sinove - navela je ona.

Ona je dodala da "bilo da se radi o šetnji za Svetski mir u Dorčesteru ili o nošenju hrane i ostalih potrepština, Brajan je sve vreme učio dečake koliko je bitno da pomažu".

- Brajan je glavni kada je u pitanju briga o našoj deci, dok ja dosta vremena provodim u Vašingtonu gde radim u jednoj firmi koja se bavi nekretninama. On je vaspitavao našu decu i radio je sa njima kako bi otklonili sve loše navike. Svi se zajedno radujemo novom poglavlju u našim životima - napisala je tada Ana.

Svađa Ane Volš i Brajana zbog dece

Da deca nisu provodila vreme sa oba roditelja ispričala je i Anina majka Milanka koja je navela da jedino što vidi kako mogući razlog svađe je to "što je ona želela da i deca dođu kod nje u Vašiongton, ali Brajan pošto je još uvek bio u tom sudskom procesu i pošto nosi nanogicu nije dozvolio da deca idu..."

Na pitanje da li se ćerka žalila na ponašanje muža, Milanka je odgovorila odrično i dodala:

- Ne, nije se žalila, ali jedino kad je došla u novembru požalila se da sve ovo sa Brajanom predugo traje, da je umesto dva meseca ostao skoro godinu dana u toj iznajmljenoj kući i da joj nije prijatno da toliko putuje, a želela je da deca budu sa njom - ispričala je majka nestale Ane Volš.

O razmiricama oko dece govorila je i najbolja prijateljica nestale Ane koja je navela da je oko Božića bilo poprilično napeto, te i da je Ana bila frustrirana jer nije mogla da zbog posla provodi više vremena sa decom.

- Ja sam bila sa njom u četvrtak uveče. To je bio poslednji put da sam bila sa njom. Tada smo izašle na večeru, a prethodno smo išle na ples i ostale smo do kasno. Sutradan ujutru, tog petka ona je otišla u Boston. Njihove svađe bile su oko toga kada će konačno da se presele u Vašington, kada ću ona ponovo da budem sa svojom decom, to je bio njen prioritet. Oni su prolazili kroz jedan veliki stresni period i znam da je za Božić bilo napeto. Ali nije postojalo ništa što je ukazivalo da se ona plašila za svoj život ili da se osećala nebezbedno - kaže ona.