AKTUELNO

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da razmena trgovca oružjem Viktora Buta za košarkašicu Britni Grajner ne pretstavljaju prekretnicu u okončanju krize u odnosima između Rusije i SAD i ocenio je da su odnosi i dalje u "žalosnom stanju".

„Razgovori su se ticali samo razmene i verovatno i nije potrebno izvlačiti spekulativne zaključke da bi to mogao biti korak ka rešavanju trenutne krize u našim bilateralnim odnosima. Naši bilateralni odnosi ostaju u istom žalosnom stanju“, rekao je Peskov u zahtevu za komentar dnevnog lista „Izvestija“ koji je objavljen danas, prenosi TAS S.

SAD i Rusija zamenili su juče na aerodromu u Abu Dabiju košarkašicu Britni Grajner koja je bila u zatvoru u Rusiji za ruskog trgovca oružjem Viktora Buta, koji je 12 godina proveo u američkom zatvoru.

Grajner, koja je dva puta osvojila zlatne olimpijske medalje, je 17. februara na moskovskom aerodromu uhapšena zbog posedovanja ulja kanabisa u prtljagu, koje je zabranjeno u Rusiji.

Osuđena je 4. avgusta na devet godina zatvora.

But je 2012. godine osuđen na 25 godina zatvora u SAD zbog optužbi za zaveru za ubijanje Amerikanaca, nabavku i izvoz protivvazdušnih projektila i pružanje materijalne podrške terorističkoj organizaciji.

#Dmitrij Peskov