AKTUELNO

U ambasadi Ukrajine u Bukureštu danas ujutro primljene su dve sumnjive koverte. Hitno su pozvani policija i agenti rumunske obaveštajne službe (SRI).

Koverte sumnjivog sadržaja primljene su u sedištu ambasade oko 11.00 časova. Policija je izašla na lice mesta kako bi obezbedila područje. Na licu mesta su i pirotehničke ekipe koje vrše posebne provere, prenosi Romania Journal.

"Ekipe SRI stigle su danas po pozivu u ambasadu Ukrajine u kojoj je navedeno da je primljeno nekoliko sumnjivih koverata. Pirotehničari su započeli standardnu proceduru kako bi ispitali pošiljke. Nakon obavljene pirotehničke kontrole biće utvrđeno da li će biti potrebno njihovo bezbedno podizanje i transport”, saopšteno je iz SRI.

Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine saopštilo je da je u poslednje vreme zabeležno više od 20 sličnih slučajeva, kada su ambasadama stizale pošiljke oštrog mirisa u kojima su se nalazile životinjske oči, prenosi Rojters.

Tokom protekle nedelje, desetine ukrajinskih diplomatskih misija u Evropi dobile su koverte sa eksplozivnim supstancama ili „krvavim pošiljkama“ i životinjskim očima.

Pismo-bomba je čak eksplodirala u ukrajinskoj ambasadi u Španiji.

Nakon toga policija je deaktivirala druge koje su bile poslate premijeru države Pedru Sančezu.

Ukrajinska ambasada u Madridu primila je u petak paket sa životinjskim očima za koji je ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo da ima strani pečat.

Takvi paketi su poslati u ambasade Kijeva u Mađarskoj, Holandiji, Poljskoj, Hrvatskoj i Italiji, u generalne konzulate u Napulju i Krakovu, kao i u konzulat u Brnu, rekao je portparol ukrajinskog ministarstva spoljnih poslova Oleg Nikolenko.

Autor: