AKTUELNO

Portparolka ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova reagovala je na izjavu nemačkog kancelara Olafa Šolca koji je naveo da je Rusija "svakako kriva" za pad ukrajinske rakete u Poljskoj.

„Odgovoriću Šolcu na to njegovo 'Ništa od svega ovoga ne bi bilo bez agresivnog rata Rusije protiv Ukrajine'. Od čega?

„Svega ovoga ne bi bilo" da SAD i NATO, pre svega Nemačka, nisu „menjali režim u Ukrajini, doveli marionetske političare, pretvorili boksere u gradonačelnike, a komičare u predsednike,” navela je Marija Zaharova.

Osam godina region je krvario. Ne znam za 'sve', ali mnogo toga sigurno ne bi bilo da SAD i zemlje NATO-a, pre svega Nemačka, nisu, nakon što je Ukrajina stekla suverenitet, potkopavali tamošnji društveno-politički sistem i obučavali ljude antiruskim idejama", napisala je Zaharova na svom Telegram kanalu.

Zaharova kaže da "svega ovoga ne bi bilo" da SAD i NATO, pre svega Nemačka, nisu „menjali režim u Ukrajini, doveli marionetske političare, pretvorili boksere u gradonačelnike, a komičare u predsednike, plaćajući državljanstvom i novcem prljave poslove kako bi organizovali protivustavne udare".

- Pošto je nemački kancelar tako dobro upućen u sve i sve mu je 'razumljivo', pitam: Da li je već jasno ko je digao u vazduh gasovode Severni tok 1 i 2? Ili su vam za sada naredili 'da ne razumete'?, poručila je Marija Zaharova.

#Marija Zaharova

#Rusija

#Ukrajina