AKTUELNO

Specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini, 266. dan.

Eksperti su identifikovali fragmente raketa na snimcima sa mesta eksplozije u Poljskoj kao elemente ukrajinskog S-300, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

„Izjave raznih ukrajinskih izvora i stranih zvaničnika o navodnom padu „ruskih projektila“ u selo Przevoduv namerna su provokacija sa ciljem eskalacije situacije“, napominje resor.

Takođe su dodali da su visokoprecizni udari izvedeni samo po ciljevima na teritoriji Ukrajine i to na udaljenosti ne bližem od 35 kilometara od granice sa Poljskom.

Volodimir Zelenski je rekao da je u utorak Ukrajinu pogodilo skoro 100 projektila

"Skoro 100... raketa je pogodilo Ukrajinu... Ponovo su uništene elektrane, stotine gradova je bez struje, vode i toplote, internet saobraćaj je pao za dve trećine“, naveo je on u saopštenju.

Vazdušna opasnost na teritoriji cele Ukrajine

Kristofer Miler, Dopisnik "Fajnenšal tajmsa" iz Ukrajine, objavio je na Tviteru da su na snazi sirene za vazdušnu uzbunu trenutno u celoj Ukrajini.

Miler je napisao i da je razgovarao sa Dmitrom Kulebom, ukrajinskim ministrom spoljnih poslova, koji je rekao:

-Nemamo ništa novo da objavimo jer čekamo završetak istrage. Nakon završetka istrage ažuriraćemo našu izjavu. Preuranjeno je za komentare dok se istraga ne završi. Videli smo Bajdenovu izjavu.

Više od 30 infrastrukturnih objekata Ukrajine oštećeno je u udaru 15. novembra

Ranije je Generalštab Ukrajine saopštio da su Oružane snage Rusije ispalile oko 90 projektila, od kojih je 77 oboreno.

Gori skladište nafte u Rusiji

U selo Staljni konj u ruskoj Orlovskoj oblasti gori skladište nafte, navodno, nakon udara drona, saopštio je gubernator regiona Andrej Kličkov.

Prema njegovim rečima, niko nije povređen.

Više od 10 miliona ukrajinaca bez struje

Vladimir Zelenski je izjavio da je oko 10 miliona stanovnika Ukrajine ostalo bez struje nakon ruskog raketnog napada na energetsku infrastrukturu.

Najveće probleme imaju u Harkovskoj, Žitomirskoj, Kijevskoj i Lavovskoj oblasti.

Na Krimu smatraju da sada nije vreme za pregovore sa Zelenskim

Šef krimskog parlamenta Vladimir Konstantinov smatra da sada nije vreme za pregovore sa kijevskim vlastima na čelu sa Vladimirom Zelenskim. Zelenski je u utorak, tokom onlajn govora na samitu G20, izneo svoju viziju koraka za obnavljanje mira u Ukrajini, predlažući program od 10 tačaka. Pored toga, on je rekao da „neće biti „Minsk-3”.

#Ukrajina