AKTUELNO

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova objavila je snimak Sergeja Lavrova, nakon izveštaja da mu je pozlilo po dolasku na Bali i da je odveden u bolnicu.

Na snimku se vidi kako ministar spoljnih poslova Rusije Lavrov sedi na stolici na terasi hotela, dok na sebi ima majicu i šorts.

Upitan o izveštaju, Lavrov je rekao da su zapadni novinari deceniju lažno pisali da je predsednik Rusije Vladimir Putin (70) bolestan.

- Ovo je vrsta igre koja nije nova u politici - rekao je Lavrov uz ironičan osmeh. - Zapadni novinari treba da budu skloniji istini, treba da pišu istinu.

Lavrov je rekao da zapadni mediji rutinski imaju delimičan pogled na događaje i ignorišu gledište Rusije.

Istovremeno, ruska agencija TASS objavila je da je Lavrov izjavio da se nalazi u svom hotelu i da se priprema za sutrašnji samit G20.

Guverner Balija Ivajan Koster izjavio je da je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov išao na kontrolu u bolnicu, koju je napustio u dobrom zdravlju.

- Odvezen je u bolnicu Sanglah na kontrolu i odmah potom je izašao - rekao je guverner Balija Ivajan Koster.

Novinska agencija AP danas je objavila informaciju iz neimenovanih izvora da je ruski ministar spoljnih poslova prebačen u bolnicu zbog kardioloških problema.

Autor: