AKTUELNO

Ranije osuđivani seksualni prestupnik u manje od sat vremena je osuđen na doživotni zatvor zbog silovanja i ubojstva profesionalne pokerašice Suzi Čao.

Džefriju Morisu (62) u četvrtak je izrečena kazna doživotnog zatvora bez mogućnosti pomilovanja, samo mesec dana nakon što je okrivljen za ubistvo, a porota je za manje od sat vremena izglasala da je Moris kriv za njeno ubistvoo, prenosi NY Post.

- Ovaj put neću ništa reći. Sačekaću žalbu i početi ispočetka - rekao je okrivljeni Moris u sudnici, a sutkinja Marta Anderson opisala je to suđenje kao ''jedno od najmućnijih'' u celoj svojoj karijeri.

Naime, telo Suzi Čao pronađeno je u šumi u Oklandu 13. juna 2020., dan nakon što je njena majka prijavila da ju je zadnji puta videla živu. Inače profesionalna igračica pokera koja je živela u Los Anđelesu, no preselila se u Mičigan u junu 2020. kako bi živela sa svojom majkom i očuhom nakon što joj je dijagnostikovana šizofrenija.

Kako su to tužioci opisali, beskućnik Džefri Moris upoznao je Čao u motelu gde je ona često odsedala. Prema prikupljenim dokazima, Moris je brutalno silovao Čao, zbog čega su pronađene povrede na području genitalija.

Moris je Suzan zavezala, polila benzinom i zapalila dok je je još bila živa. Telo Čao bilo je toliko osakaćeno kada su je pronašla dva muškarca da su isprva mislili da se radi o šali za Noć veštica.

''Ono što joj se dogodilo bilo je tako neljudski, tako brutalno i bespotrebno'', opisao je tužilac Džon Skinski situaciju, a Moris je uhapšen u avgustu 2020. nakon što ga je policija povezala putem telefonskih zapisa sa mestom gde je pronađeno njeno telo.

Autor: