AKTUELNO

Koleginica ga je zatekla kako pravi selfije sa ženom kojoj je zadigao bolnički ogrtač.

Bolnički tehničar intenzivne nege iz Kolorada optužen je za s*ksualni napad na pacijentkije u nesvesti i za snimanje zlostavljanja od kojeg je pravio bolesnu privatnu kolekciju.

Kristofer Lambros (61) iz bolnice “Sent Meri” u gradu Grand Džankšn, uhapšen je prošle nedelje po tri tačke optužnice za s*ksualni napad na žrtvu koja nije mogla da pristane, piše Njujork post.

Lambrosovo hapšenje usledilo je više od tri meseca nakon što je policija 9. jula pozvana u bolnicu zbog izveštaja u kojem se tvrdi da je Lambrosa jedna koleginica uhvatila kako pravi selfije sa genitalijama pacijentkinja bez svesti.

Ona je obavestila policiju i rekla im da je te noći otišla u jednu sobu intenzivne nege da proveri pacijenta, izveštava televizija Foks 31. Kada je ušla u sobu, primetila je da su svetla ugašena i da je zavesa navučena oko kreveta.

Kada je bolničarka razgrnula zavesu, navodno je videla pacijentkinju kako leži bez svesti sa podignutim bolničkim ogrtačem iznad grudi, dok je prekrivač na krevetu bio spušten ispod njenih genitalija. Ona tvrdi da je u tom trenutku videla Lambrosa sa glavom naslonjenom na stomak pacijentkinje i telefonom u ruci u položaju koji sugeriše da je snimao selfi.

Kristofer Lambros Foto: Mesa County Sheriff’s Department
U dokumentu je navedeno da je Lambros, kada je video koleginicu kako ulazi u sobu, ispustio telefon i pokrio ženu u nesvesti. Kada su ga istražitelji saslušali, Lambros je tvrdio da je ženi davao injekciju da spreči stvaranje krvnih ugrušaka, koja se daje u predelu stomaka. Negirao je da je fotografisao pacijenta i naveo da su on i zaposlena koja ga je optužila za imali „sitne probleme na radnom mestu“.

Lambrosov telefon je kasnije zaplenjen, a digitalna forenzička analiza otkrila je fotografije i snimke njega kako pozira sa nekoliko nesvesnih žrtava i izvodi bludne radnje nad njima, uključujući „sisanje grudi žrtve i guranje prstiju u genitalije“, navodi se.

Jedan snimak navodno prikazuje Lambrosa kako napastvuje pacijentkinju dok šapuće: „Nikada se nemoj otarasiti ovih video snimaka“ i „treba da ih čuvaš zauvek… ovo je tvoja Deksterova kolekcija“. Time je navodno aludirao na popularnu kriminalističku seriju “Dekster”, smeštenu u Majamiju, u kojoj je glavni junak serijski ubica i forenzičar koji čuva kolekciju razmaza krvi svojih žrtava na staklu kao trofeje.

Lambros je određena kaucija od 250.000 dolara.

Autor: