AKTUELNO

Među poginulima u stampedu u Seulu, u Južnoj Koreji, dva su državljana SAD, navodi CNN . Iz diplomatskog predstavništva kažu da su u kontaktu sa lokalnim vlastima i da rade na pružanju konzularnih usluga žrtvama i žrtvama.

- Dvojica američkih državljana su među poginulima u stampedu u subotu - navodi kanal, pozivajući se na ambasadu zemlje u Koreji.

Stampedo se dogodio prethodne noći u okrugu Itaevon u Seulu, koji je bio domaćin mnogih zabava za Noć veštica po prvi put od ukidanja karantina zbog korona virusa. Incident se dogodio u uličici širokoj oko 4 metra, koja spaja centralnu ulicu tog kraja sa saobraćajnicom na kojoj se nalaze popularni restorani. Razlikuje se po tome što se put tamo spušta, sužava, a površina je neravna.

Od posledica tragedije poginule su najmanje 153 osobe, a još 37 je teže povređeno. Među poginulima je, prema poslednjim podacima, 20 stranaca, ali se brojke i dalje menjaju. Ubijene su i četiri Ruskinje, od kojih su dve bile etničke Korejke. Ovaj stampedo je bio najsmrtonosniji u istoriji Južne Koreje . Pre toga, slučaj u gradu Busanu 1959. odneo je najviše života . Tada je na stadionu smrvljeno 67 ljudi - prenela je RIA.

Autor: