AKTUELNO

Predsednik Srpske desnice Miša Vacić koji je boravio u Ruskoj Federaciji i DNR kao međunarodni posmatrač na referenduma o prisajedinjenju oslobođenih teritorija Dobasa rekao je da je glasački proces sproveden po najvišim demokratskim standardima i da nije bilo nikakvih nepravilnosti.

Govoreći na konferenciji za medije u Republičkoj izbornoj komisiji DNR u Donjecku, Vacić je rekao da mu je žao što su i dani za glasanje protekli uz zvuke ukrajinskog bombardovanja Donjecka i detonacija, ali da je ovo početak nove ere za građane Donbasa.

„Održavanje referenduma o pristupanju DNR Rusiji otvara novu stranicu. Zvukovi eksplozija nažalost su deo svakodnevnog života lokalnog stanovništva već osam godina. Njihova patnja će trajati samo još nekoliko dana. Ovo je kraj ere patnje i početak nove ere", rekao je predsednik Srpske desnice.

Foto: Privatna arhiva

Vacić je rekao da je ceo proces referenduma praćen od strane posmatrača iz više od 60 zemalja i da niko ne može da osporava rezultat.

„Za razliku od referenduma u Donbasu, svi smo imali priliku da vidimo kako senilnin starac krađom postaje predsednik SAD. Referendum koji je ovde sproveden je lekcija iz demokrtije celom zapadu“, rekao je on.

Srpska delegacija posmatrača obišla je i „Aleju anđela“ u Donjecku i položila cveće na spomenik deci koja su poginula od ukrajinskih projektila. Sa Vacićem u delegaciju su bili i predsednik Konzervativnog pokreta Naši Ivan Ivanović, kao i Dragsoslav Bokan.

Pored njih bilo je još nekoliko grupa srpskih posmatrača koji su glasački proces pratili u Hersonskoj, Zaporoškoj oblasti i u LNR.

Foto: Privatna arhiva

#Miša Vacić