AKTUELNO

Predsednik Srpske desnice Miša Vacić i predsednik Konzervativnog pokreta Naši Ivan Ivanović, na poziv admnistracije ruskog predsednika Vladimira Putina, trenutno borave u Volgogradu u svojstvu međunarodnog posmatrača referenduma koji se sprovodi u oslobođenim regionima Donbasa za prisajedinjenje Rusiji.

Oni su obišli glasačka mesta koja se nalaze u izbegličkim kampovima na teritoriji Volgogradske oblasti u kojima izbegli stanovnici LNR, DNR, Zaparoške i Hersonske oblasti mogu da ostvare svoje biračko pravo.

I izjavi za ruske medije Vacić je dao podršku prisajedinjenju oslobođenih teritorija Rusiji, kao i podršku odluci da se sprovede delimična mobilizacija kako bi se civilno stanovništvo tih regiona zaštitilo od ukrajinske agresije.

Foto: Nacionalist.rs

„Odziv na mobilizaciju je moralna dužnost ne samo prema slavnoj prošlosti i dug besmrtnih predaka palih za slobodu, već i ulog za sigurnu budućnost, spokoj nastupajućih naraštaja. Ništa manje od apsolutnog odziva, ne očekujem da bi se zaštitila pravda i sloboda žitelja na istorijski ruskoj zemlji od Hersona do Donjecka“, rekao je on.

Vacić se sastao sa sa pomoćnikom gubernatora Volgogradske oblasti Borisom Sergejevič Isakovom i tom prilikom mu darovao majicu sa likom generala Ratka Mladića. Zajedno sa drugim kontrolirima iz Srbije oni su obišli spomenik žrtvama Otadžbinskog rata i položili cveće.

U srpskoj delegaciji se nalazi i Dragoslav Bokan i još nekoliko javnih ličnosti iz Srbije.

Foto: Nacionalist.rs

#Miša Vacić