AKTUELNO

Prinčevi Vilijam i Hari se nikad neće pomiriti, tvrdi kraljevska stručnjakinja Kejt Nikol, prenosi Page Six. Za to je navela jedan razlog.

"Prestolonaslednik jednostavno ne može da oprosti svom bratu što je napustio kraljevske dužnosti. Uvek je mislio da će Hari biti uz njega, a sada sve radi sam. Hvala Bogu da ima Kejt uz sebe", rekla je Nikol.

Britanski mediji pišu da su odnosi među braćom postajali sve lošiji i prije no što je Hari oženio Megan Markl.

U septembru 2017. godine vojvoda od Saseksa nagovestio je da će zaprositi Megan, a Vilijam ga je tada navodno pitao zašto se žuri. Hari je potom ljutito odgovorio: "Što ti, dođavola, misliš ko si?"

Foto: Tanjug AP/Martin Meissner

Princ Hari i Megan Markle napustili su kraljevske dužnosti u januaru 2020. godine i preselili se u Kaliforniju. Zatim su njih dvoje dali eksplozivni intervju Opri Vinfri u martu 2021. godine koji nikog nije ostavio ravnodušnim.

Tada je Hari rekao da mu je žao oca i brata jer su zarobljeni u kraljevskim dužnostima i ne mogu da odu, kao što je on to učinio, a Megan je ispričala da su je toliko ozludeli da je pomišljala na samoubistvo i da su je svi iz palate ignorisali.

Foto: Tanjug AP/Pool Photo via AP

Vojvotkinja od Saseksa je skoro dodatno dobila ulje na vatru kada je u jednom intervjuu rekla da samim tim što njih dvoje postoje - to dodatno remeti hijerarhiju i da je to jedan od razloga što su se povukli. Takođe je naglasila da nije potpisala nikakav dokument koji bi je sprečio da priča o svojim iskustvima u kraljevskoj porodici.

Oni koji pomno prate sva kraljevska dešavanja su imali nadu da će se braća pomiriti i opet zbližiti posle smrti kraljice Elizabete, a izvor blizak Hariju je za britanske medije rekao da "iako im je bilo neprijatno što zajedno, svi su se porudili da sve prođe u najboljem redu".

Da podsetimo, Vilijam je nedavno dobio novu titulu - nakon smrti kraljice Elizabete postao je princ od Velsa, što je bila titula njegovog oca.

Autor: