AKTUELNO

"Svetski lideri" treba da razgovaraju sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom "i otvore vrata sveta", izjavio je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

- Nažalost, UN nisu bile u stanju da okončaju rat i zaustave krvoproliće i da pronađu rešenje za energetsku i prehrambenu krizu koja je posljedica rata. Napori generalnog sekretara UN da uspostavi koridor za žito vratili su izvesno povjerenje u organizaciju, ali nema sumnje da se mora uložiti više napora da se rat okonča - rekao je Erdogan.

Prema njegovim rečima, "ovo je proces koji zahteva zajedničke napore svih svetskih lidera, a ne samo njegove", prenosi RIA Novosti.

- Svi oni lideri treba da promovišu ovaj stav. Drugim rečima, svako ko ima više ili manje odnose sa Putinom treba da razgovara sa njim o ovim pitanjima kako bi se otvorila ta vrata. Isto je i sa Zelenskim. U suprotnom, ispoljavanje potpuno različitih negativnih pristupa ovim liderima neće donijeti očekivani rezultat. Naprotiv, mislim da će se broj mrtvih i razaranja ovđe još više povećati - rekao je turski lider.