AKTUELNO

Karen Sajts je bila sa porodicom na letovanju u Mirtl Biču u Južnoj Karolini kada ju je napala ajkula!

Turistkinju je ujela ajkula u Južnoj Karolini, a pre napada je ignorisala strahove svog unuka koji je upozorio da u vodi može da bude ajkula. Karen Sajts (55) iz Pitsburga, posetila je Mirtl Bič u Južnoj Karolini sa svojim mužem i unucima prošlog meseca. Ali dok je Karen veslala u plićaku, dogodila se katastrofa. Ona je za Indipendent rekla da su njeni unuci izrazili strah od toga da bi u vodi mogla da bude ajkula. "A ja sam rekla: 'Oh, ne plašite se. Retko se dešava da ajkula napadne nekoga'".

Ipak, nekoliko trenutaka kasnije, ajkula je iskočila iz vode i ugrizla Karen za ruku, dok je njen osmogodišnji unuk Britan posmatrao. "Osetila sam oštar intenzivan bol u desnoj ruci, a moja prva pomisao je bila: 'To je sve samo ne ajkula.' Pogledala sam dole, a na mojoj ruci je bila zver."

Karen je rekla da joj je ajkula na kraju pustila ruku i da je uspela da se vrati na obalu, gde joj je u pomoć pritrčao radnik hitne pomoći i oprao joj ranu flaširanom vodom. Zatim je prebačena u bolnicu, gde je procenjen stepen povreda.

Ova 55-godišnjakinja je uspela da izbegne trajne povrede, samo je zadobila oštećenje domalog prsta, ali joj je rečeno da zbog oštećenja tetiva i nerava njena ruka možda neće ponovo funkcionisati u potpunosti. Međutim, njen unuk je bio emotivno pogođen incidentom i ostao je kako kaže "traumatizovan" onim što se dogodilo, jer je gledao užas koji se odvija.

Autor: