AKTUELNO

Od kako je kraljice Elizabeta II preminula 8. septembra ceo svet bruji o prošlosti njenog sina Čarlsa, koji je u subotu i zvanično postao kralj Čarls III.

Najviše kontroverze uvek je izazovao Čarlsov odnos sa njegovom suprugom Dajanom, a i sam kralj Čarls priznao je bez ustručavanja da je varao princezu Dajanu sa Kamilom, a lejdi Di je otvorena priznala da mu nije ostala dužna, te da je i ona imala ljubavnike. Ipak, čak ni ova sočna priznanja nisu zasenila aferu Tampongate i 1993. godine - kada su u javnost procureli detalji privatnog razgovora Čarlsa i Kamile koji je obilovao lascivnim komentarima.

Ovaj praktično erotski razgovor zgrozio je javnost, tada nenaviknutu na takav sadržaj, ali i samu kraljicu Elizabetu II. Transkript ovog razgovora iz 1989. godine, nastao dok su Čarls i Dajana još uvek bili u braku, objavljen je 1993. godine, samo mesec dana nakon zvanične objave da se razilaze.

Inače, ceo razgovor je trajao šest minuta, a sama princeza Dajana okarakterisala ga je kao "bolestan". Ovo je najlascivniji deo razgovora, koji je najviše i šokirao javnost, ali tokom čitave konverzacija Čarls i Kamila jedno drugom pokazuju naklonost i govore reči ljubavi.

Čarls: Problem je što te želim nekoliko puta nedeljno.

Kamila: Mmmm, i ja tebe. Želim te tokom cele nedelje, u svakom trenutku.

Čarls: O, Bože. Želim da živim u tvojim pantalonama ili tako nešto! Bilo bi mi mnogo lakše.

Kamila: (smeh) U šta ćeš se pretvoriti, u gaćice? (Oboje se smeju). O, vratićeš se u sledećem životu kao gaćice.

Čarls: Ili, ne daj Bože, tampon. Takve sam sreće!

Kamila: Ti si potpuni idiot! O, kako divna ideja.