AKTUELNO

Pažljiva formulacija izjave palate sugeriše da se „možda nešto ozbiljno dešava“ sa zdravljem kraljice Elizabete, kaže bivši kraljevski dopisnik BBC-ja Ričard Samner.

- Cela politika palate je uvek bila ublažavanje i uvek sam sumnjao da je ovde možda reč o više od problema mobilnosti. Uz starenje mogu postojati i drugi komplikovaniji medicinski problemi - rekao je on, prenosi "Blic".

Prema njegovim rečima, "kada imate 96 godina, naravno, ne možete očekivati da ćete imati zdravlje 25-godišnjaka". On je rekao da se nada da će kraljica pregrmeti i ovo, ali da misli da se zaista radi o ozbiljnoj situaciji.

- Nadajmo se da je ovo prolazna oluja koja se može prevazići, ali mislim da se, sudeći po pažljivim formulacijama palate, nešto ozbiljno ovde dešava - rekao je Samner.

I kraljevska istoričarka Ana Vajtlok rekla je da saopštenje Bakingemske palate sugeriše „očigledno veoma ozbiljna vremena“ i ukazuje da „kraj nije daleko“.

"Svih kraljičinih četvoro dece je sada sa njom u zamku Balmoral. Zajedno sa njenim unukom, vojvodom od Kembridža. Ovo je ozbiljna situacija", naveo je na Tviteru Kris Šip, urednik vesti ITV, zadužen za kraljevsku porodicu.

Lekari kraljice Elizabete Druge zabrinuti su za njeno zdravlje i preporučili su da ona ostane pod medicinskim nadzorom u zamku Balmoral u Škotskoj, saopštio je portparol Bakingemske palate.

Autor: