AKTUELNO

Policija u Memfisu pronašla je neidentifikovano telo u ponedeljak u blizini mesta gde je učiteljica Eliza "Liza" Flečer nasilno oteta pre tri dana, saopštila je policija.

"Identitet ove osobe i uzrok smrti za sada nisu potvrđeni. Istraga je u toku", navodi se na Tviter nalogu policije policije.

Policija od petka pretražuje oblast Memfisa u potrazi za Flečerom (34). Majka dvoje dece je džogirala oko 4 sata ujutru kada je pored nje prošao crni terenski terenac GMC, prema snimku nadzora koji je dobijen tokom incidenta. Tada je viđen muškarac kako izlazi iz vozila i "agresivno" trči prema Flečer i gura je u suvozačku stranu terenaca. Kada su obe osobe bile u SUV-u, vozilo je ostalo na parkingu oko četiri minuta pre nego što se udaljilo, prema snimku citiranom u izjavi koju je dobio CNN.

U izjavi se navodi da je policija pronašla „fizičke dokaze da je pretrpela ozbiljne povrede“.

Kleot Abston, 38, uhapšen je u subotu nakon što je policija pronašla kola na parkingu u blizini njegove rezidencije, navodi se u izjavi pod zakletvom. Vozilo je imalo ista vidljiva oštećenja i delimičnu identifikaciju registarskih tablica koja se vidi na snimku nadzora sa Flečerove otmice.

Abston je pokušao da pobegne nakon što su ga američki maršali locirali u blizini, navodi se u izjavi. On je optužen za posebno tešku otmicu i neovlašćeno korišćenje dokaza.

Osumnjičeni se nalazi u zatvoru okruga Šelbi uz kauciju od 500.000 dolara i trebalo bi da se pojavi pred sudom u utorak, prema zatvorskoj evidenciji. Nejasno je da li ima advokata.

DNK pronađen iz para sandala pronađenih u blizini mesta gde vlasti veruju da je Flečer otet pomogao je istražiteljima da identifikuju i uhapse Abstona, navodi se u izjavi pod zakletvom. Snimci nadzora snimljeni iz lokalnog pozorišta dan pre Flečerovog nestanka pokazuju da Abston nosi za šta vlasti veruju da je isti par kliznih sandala Champion pronađenih na mestu zločina, navodi se u izjavi pod zakletvom.

Dodatni snimci nadzora koji su usklađeni sa izjavama Abstonovog poslodavca potvrdili su da vozilo u pitanju pripada ženi povezanoj sa Abstonovom kućnom adresom. Zapisi mobilnih telefona takođe stavljaju Abstona na lice mesta u vreme Flečerove otmice u petak ujutro, navodi se u izjavi pod zakletvom.

Flečerov oštećeni telefon pronađen je u blizini mesta gde je kidnapovana, rekao je izvršni direktor CrimeStoppers Badi Čepman, prema saopštenju za medije koje je dobila članica CNN-a VHBK.

Prema izjavi pod zakletvom, svedok je rekao da je video Abstona u kući njegovog brata nakon otmice. I svedok i njegov brat rekli su da se Abston čudno ponašao dok je čistio unutrašnjost svog terenca i prao odeću u lavabou.

Fotografije koje je objavila policija pokazuju kako Flečer trči u komšiluku u blizini Univerziteta u Memfisu. Poslednji put je viđena u ružičastoj majici za trčanje i ljubičastim šortsevima za trčanje, saopštila je policija.