AKTUELNO

Privatni avion koji se srušio u Baltičko more kod Letonije nakon što je preleteo pola Evrope iz Španije bez odgovora na pozive kontrolora pripadao je nemačkom biznismenu Karlu-Peteru Grizemanu, saopštila je danas njegova kompanija Kvik er.

Avion Cesna 551, registrovan u Austriji, juče popodne je napustio Jerez u južnoj Španiji. Zaustavio se u Parizu i Kelnu i odleteo ka Baltičkom moru, gde se srušio u more, istočno od Gotlanda, prema podacima praćenja letova.

-Mogu da potvrdim da je to bio privatni avion našeg vlasnika Karla-Petera Grizemana, rekao je portparol Kvik era, čarter kompanije iz Kelna.

Nemačke novine objavile su da je avionom upravljao preduzetnik, ali kompanija ne potvrđuje. Portparol je je odbio da potvrdi navode kelnskog lista Ekspres da je Grizeman bio pilot i da su sa njim bili njegova supruga, ćerka i njen dečko. Uzrok nesreće trenutno nije poznat.

Avioni iz nekoliko zemalja i putnički trajekt uputili su se sinoć ka mestu nesreće kako bi pomogli u operaciji spasavanja.

Olupina i mrlja nalik na ulje primećeni su u blizini mesta nesreće, rekao je za letonsku televiziju šef letonske spasilačke operacije Peteris Subota, dodajući da putnici nisu pronađeni.

Autor: