AKTUELNO

Jeziva ispovest Mendi Bordman, žene koja je sedam godina bila u braku za koji je verovala da je srećan. Nažalost, ispostavilo da je sve bilo laž, da se udala za monstruma.

Nasilje je uvek zastrašujuće. Posebno je bolno kada okrutnost pokaže neko kome verujete, osoba kojoj ste se zakleli na ljubav i u dobru i u zlu. Izdaja i nasilje kakvo je doživela Mendi Bordman pre par godina šokirali su svet. Ova žena je sedam godina bila u braku sa muškarcem koji joj je podmetao tablete za uspavljivanje kako bi se seksualno iživljavao na njoj.

Mendi iz Indijanapolisa je tek nakon sedam godina braka saznala je da ju je muž povremeno "kljukao" tabletama za spavanje i više puta silovao. Svoje jezivo iskustvo o braku sa monstrumom opisala je za američke medije.

Ova Amerikanka je bila sigurna da ima potpuno normalan život. Kao i mnoge žene, udala se iz velike ljubavi za muškarca po imenu Dejvid Vajs. Kako to obično biva, nakon nekoliko godina, romansu je zamenila svakodnevica - deca, posao, obaveze u kući.

"Bili smo tipičan bračni par", ispričala je Mendi i dodala da uprkos tome što nije bila srećna kao u prvim godinama braka, ne bi mogla da kaže da joj je život loš.

Foto: Unsplash.com

Iznenadne "rupe" u sećanju

Međutim, nakon sedam godina braka, Bordman je počela da primećuje da ima problema s pamćenjem. Dešavalo joj se da se probudi potpuno gola, iako se sećala da je u krevet odlazila u pidžami. Samo nije mogla da se seti kada ju je skinula... Primetila je i da je s vremena na vreme u ustima imala gorak ukus, kao od pilula, ali se nije sećala da je uzimala nikakve lekove. Bila je prestravljena jer više nije mogla da veruje sebi, isuviše čudnih stvari se dešavalo kojih se nije sećala. Pitala se da li je počela da mesečari, da li je to objašnjenje za ovo čudno ponašanje...

Jedne noći, Mendi se iznenada probudila da bi videla Dejvida, sa baterijskom lampom u ruci, kako užurbano sakriva nešto ispod dušeka. Kada je pokušala da vidi šta je to, grubo ju je odgurnuo. Usledila je svađa, ali Mendi se izborila sa suprugom i otkrila da je pokušavao od nje da sakrije bočicu sa "zamućenom tečnošću". Dejvid joj je brže-bolje objasnio da je reč o rastvoru pilule za spavanje koji joj je davao kako bi se što bolje odmorila i naspavala. Čak je uspeo da je ubedi da to čini za njeno dobro i zakleo se da se neće više ponoviti.

"Morala sam da mu poverujem, iako mi je zdrav razum uporno govorio da tu nisu 'čista posla'."

Otkrivanje jezive istine

Naravno, Vajs nije ispunio obećanje i Mendi ga je nekoliko puta zatekla sa "sumnjivom" bočicom u rukama. Odlučila je da istraži šta se to dešava u njenom braku. Uzela je njegov telefon i saznala šokantnu istinu. Pronašla je čak tri video zapisa na kojima se vidi kako je suprug siluje dok je u nesvesti.

"Na svakom videu sam izgledala kao leš. Uhvatila me je panika", nastavila je svoju ispovest.

"Koliko se to puta dogodilo? Nemam pojma. Bila sam toliko zgrožena, toliko posramljena i strašno uplašena", prisetila se i dodala kako se Dejvid pravdao, pokušavao da je ubedi da ništa loše nije učinio, pa čak i da mu zakonski ne može ništa.

Foto: Unsplash.com

Novi šok

Uzela je decu, sina i ćerku, i ostavila ga, ali ga nije prijavila policiji. Sve do trenutka dok ćerka nije jednom sama prespavala kod oca. Izbezumljena od straha za dete, Mendi se odvažila da se obrati policiji. Odnela je kopije video snimaka, a protiv silovatelja je pokrenut slučaj. Dejvid je optužen po šest tačaka za šta ga je očekivala kazna od nekoliko godina u zatvoru. Međutim, u sudnici je doživela još jedan šok - sudija je proglasio Vajsa krivim, ali ga je osudio na kućni pritvor. Mendi su savetovali da "oprosti" mužu silovatelju...

Očigledno, sudija je smatrao da ako muž siluje suprugu, to nije isto kao "obično" seksualno nasilje i Dejvidov zločin se smatrao "lakšim".

U daljoj ispovesti Mendi je i opisala svoju višegodišnju borbu sa depresijom i anksioznošću, strahu da nikada više niti ona, niti deca neće biti sigurni.