AKTUELNO

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov optužio je snage međunarodne koalicije, predvođene SAD, za sprovođenje "teških provokacije" protiv ruskih snaga u Siriji.

"Aktivnosti snaga predvođenih SAD pokreću mnoga pitanja...U pojedinim slučajevima, te snage indirektno ohrabruju druge teroriste da napadaju strateške pozicije koje je s pravom Damask ponovo stavio pod kontrolu, ili namerno sprovode teške provokacije protiv naših snaga", rekao je Lavrov u danas objavljenom intervjuu za saudijski list "Ašark el-Avsat".

AFP konstatuje da je Lavrov po svemu sudeći mislio na Demokratske snage Sirije (SDF) koje koalicija podržava u borbi protiv Islamske države na istoku Sirije, većinom u Raki.

FBI priveo prijateljicu Stivena Pedoka, kojoj je masovni ubica pre napada uplatio 100.000 dolara na račun

"Danas svi akteri moraju da napuste svoje geopolitičke ambicije i u potpunosti doprinesu obnovi stabilnosti i bezbednosti u Siriji kao i Bliskom istoku i na severu Afrike", istakao je Lavrov.

Lavrov je pozvao i na ukidanje sankcija protiv sirijskih vlasti predsednika Bašara el Asada da bi se pomogao oporavak Sirije.

Prema njegovom mišljenju, u Siriji su se de fakto stvorili uslovi za poraz terorista i povratak mirnom životu, preneo je Tass.

#Sergej Lavrov

'