AKTUELNO

Napad je izvršen automatskim puškama, a osumnjičeni za napad je počinio samoubistvo.

U centru Las Vegasa u SAD došlo je do pucnjave u kojoj ima više ranjenih. Do pucnjave je došlo u blizini hotela Mendalaj Bej tokom festivalu kantri muzike "Rut 91 harvest". Kako prenosi Raša tudej, prema rečima šerifa, ubijeno je više od 58, a povređeno više od 515 ljudi. Napad je izvršen za vreme nastupa kantri pevača Džejsona Aldina sa 32. sprata hotela, ispaljeno je oko 300 metaka, a na koncertu je bilo oko 30.000 ljudi.

Mediji prenose i da je do pucnjave došlo na koncertu, a napad je izvršen automatskim puškama. Napadač je identifikovan kao 64-godišnji Stiven Pedok, lokalni penzioner. Prema najnovijim saznanjima, on se ubio pre dolaska policije, a kod njega je pronađeno više od deset pištolja.

Američki mediji pišu da je sa 50 žrtava ovaj napad najgori u istoriji SAD. Prethodno je najsmrtonosnija pucnjava bio prošlogodišnji napad u Orlandu gde je stradalo 49 osoba.

Foto: Tanjug

Policija je navela da traga za Marilu Denli (63), za koju se sumnja da se nalazila u društvu osobe koja je pucala.

Foto: Tanjug

Među poginulima su i dva policajca koja su u trenutku pucnjave bila van dužnosti. Prema navodima portparolke Univerzitetskog medicinskog centra Danite Koen, u bolnici se nalazi nekoliko osoba sa prostrelnim ranama.

Posle masakra u Las Vegasu oglasio se i Donald Tramp: "Moje najiskrenije saučešće za žrtve užasne pucnjave u Las Vegasu. Bog vas blagoslovio!"

Na društvenim mrežama objavljen je snimak na kojem se vidi kako građani beže iz zgrade u kojoj se pucnjava navodno dogodila.

Kamerom je zabeležen i momenat pucnjave:

#Las Vegas

#Pucnjava

#Smrt

'