AKTUELNO

Žena je izašla po kiši da prošeta svoje pse u los Anđelesu kada je počela kiša, a ubrzo i jaka grmljavina. Grom je udari baš u nju, a hitna pomoć je bila šokirana scenom koju je zatekla.

Ženu je udario grom dok je šetala svoja dva psa u Los Anđelesu u trenutku kada je grmljavina pogodila južnu Kaliforniju.

Hitna pomoć stigla je na lice mesta i pronašla mrtvu Antoniju Mendosu Čavez (52), dok su njeni psi kasnije preminuli od povreda koje im je naneo grom.

Bolničaru su opisali strašnu scenu: nesrećna žena je bila nepomično opružena u bari držeći povodce, a kraj nje su ležale životinje koje su ispuštale čudne zvuke.

"Šerifsko odeljenje okruga Los Anđeles prijavilo je da je žena koja je šetala svoja dva psa duž okruga za kontrolu poplava San Gabrijel pogođena i ubijena od očiglednog udara groma", navodi se u zvaničnom saopštenju koje je objavio grad Piko Rivera, prenosi CBS Nevs.

"Iako su udari groma retki u južnoj Kaliforniji, oni su se često dešavali tokom noći koja je bila kobna za Čavezovu; zabeleženo je preko 3.700 udara groma u regionu", dodaje se u saopštenju.

Glorija Koločo, koja se predstavila medijima kao stanodavac žrtve, rekla je za ABC7 da je Čavesova svakog dana išla istom stazom na kojoj je pronađena.

"Pozvala sam je i poslala joj poruku, a ona nije odgovorila, a poruka nije dostavljena na njen mobilni telefon. Pomislila sam da joj se nešto desilo", rekla je Koločo medijima.

Stanovnici ovog područja bili su šokirani kada su čuli za smrt žene.

"Uplašena sam", rekla je jedna komšinica žrtve. "Rekla sam svojoj unuci i njenoj drugarici da moraju da se paze. Ona sada ne ide pešice u školu. Stalno razmišljam o grmljavini. Znala sam da to može da se desi, ali sad sam šokirana."

Autor: