AKTUELNO

Najmanje sedam osoba se i dalje vodi kao nestalo, nakon ukrajinskog napada na platforme za bušenje kompanije za naftu i gas "Čornomornjeftegaz" u Crnom moru kod Odese, saopštio je danas za TASS izvor iz službe za vanredne situacije na Krimu.

Tri osobe su u jučerašnjem u napadu zadobile povrede i one su hospitalizovane, dok se sedmoro i dalje vode kao nestali, saopštio je ovaj izvor.

Pre toga je ruska senatorka Olga Kovitidi izjavila da potraga za radnicima nestalim nakon ukrajinskog napada na platformu krimske naftne i gasne kompanije"Černomorneftegaz" u Crnom moru nije dala rezultate i da se operacija potrage nastavlja.

Ukrajinske trupe napale su platforme za bušenje „Čornomornjeftegaza“ oko 8 sati, saopštio je juče lider Krima Sergej Aksjonov u video-poruci na Telegramu .

Kako je precizirao, Ukrajina je izvela tri udara na platforme "Čornomornjeftegaza", gde se nalazilo 109 ljudi, od kojih je 94 evakuisano.

"Čornomorneftegaz" ima postrojenja za bušenje na Krimskoj obali Crnog mora, na poluostrvu i u Azovskom moru, navodi TASS.

#Krim