AKTUELNO

Negativne posledice sankcija Rusiji osetili su prvo Evropljani, a potom i Amerikanci, a nezadovoljstvo zbog toga će samo rasti, rekao je u intervjuu za RIA Novosti Dmitrij Peskov, sekretar za štampu predsednika Ruske Federacije.

Peskov je poručio da su "sankcije mač sa dve oštrice" i da stvaraju probleme i Rusiji i onima koji ih uvode.

„Negativne posledice su u prvom redu za Evropljane, drugo, i Amerikanci su ih već dobro osetili na sebi. A ovaj teret, ova negativna osećanja će samo rasti“, rekao je portparol Kremlja.

On smatra da je pogrešno što se sve negativno u zapadnoj ekonomiji poveziuje samo sa "specijalnom operacijom Rusije u Ukrajini", već da su to "posledice niza grešaka svetskih lidera kako u Evropi, tako i u Sjedinjenim Državama".

"Profesionalci, ekonomisti, analitičari, dobro znaju da je pogrešno ove negativne manifestacije povezivati samo sa učinkom specijalne vojne operacije. To su posledice čitavog niza grešaka svetskih lidera kako u Evropi tako i u Sjedinjenim Državama koje dogodile u proteklih nekoliko godina“, naglasio je Peskov.

Ruski zvaničnik je kazao da su upravo te greške „dovele do ovih gorkih posledica koje i sada rastu u svetu”.

Peskov je rekao da Zapad još nije dostigao vrhunac krize, dok je Rusija, kako tvrdi, "zahvaljujući sprovedenim merama, u stabilnijem stanju", prenosi agencija RIA Novosti.

#Dmitrij Peskov