AKTUELNO

Ruske snage nastavile su sa artiljerijskim napadom na Severodonjeck i potisnule su ukrajinske trupe iz centralnih četvrti grada, saopštio je danas na Fejsbuku Generalštab oružanih snaga Ukrajine.

Kako se navodi u saopštenju, ruske snage su iz artiljerijskog oružja gađale položaje ukrajinskih snaga u oblastima oko Lisičanska, Severodonjecka i Toškivke, prenosi Ukrajinska pravda.

Na frontu u Harkovu, ruske snage su usredsredile napore na odbranu svojih pozicija i sprečavanje ukrajinskih trupa da dođu do ukrajinske granice sa Rusijom.

Foto: Tanjug AP/Francisco Seco

Na Donjeckom frontu, napori Rusije su usredsređeni na pokretanje ofanzive u cilju opkoljavanja ukrajinskih snaga u Severodonjecku i Lisičansku i na blokiranje puteva snabdevanja iz grada Bahmuta (glavni put snabdevanja Lisičansku i Severodonjecku koji je još uvek održiv), navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, Rusija nastavlja da nadoknađuje svoje gubitke, a preko 80 komada vojne opreme je prebačeno u Kreminu i Starobilsk, uključujući tešku oklopnu opremu i artiljerijske sisteme.

Foto: Tanjug AP/Alexei Alexandrov

#Donjeck

#Ukrajina