AKTUELNO

Puno toga o ruskom lideru nije poznato, zbog čega kruže razne glasine, posebno one koje se tiču njegovog zdravstvenog stanja Vladimir Putin

Novinari su pronašli indirektne dokaze o radu "specijalnog" telohranitelja Vladimira Putina. Dokazi su pronađeni 2019. godine, kada je ruski predsednik posetio Saudijsku Arabiju. Ista osoba je pratila Putina kada je išao u kupatilo tokom posete Francuskoj.

Izveštaj sugeriše da je agent sakupljao izlučevine ruskog lidera, stavljao ih u specijalne kese, koje su onda pakovane u aktovke i poslate u Rusiju.

Ovo je rađeno kako niko ne bi mogao da dobije informacije o Putinovom zdravlju.

Tokom proteklih nekoliko meseci, u medijima su se pojavili izveštaji da Putin ima rak.

Krajem aprila, britanski Sun napisao je da će se Putin uskoro podvrgnuti operaciji zbog lečenja onkološkog stanja. New Lines Magazine objavio je slično u maju, citirajući anonimnog oligarha iz Kremlja.

Prema rečima bivšeg MI-6 špijua Kristofera Stila, Putin je zaista ozbiljno bolestan, ali je priroda njegovog stanja nepoznata.

Foto: Tanjug AP/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Oliver Stoun, koji je snimio film o Putinu, takođe je rekao da ruski lider ima rak.

Mediji su pitali stručnjaka neurologa Aleksandru Ščerbet šta možemo reći o Putinovom zdravlju, na osnovu njegovih javnih nastupa.

Ščerbet je rekla da je Putinovo lice vidljivo natečeno.

- Pre svega, vrlo je moguće da on ima neku vrstu onkološkog stanja - rekla je Ščerbet.

Međutim, kako je dodala, ne znamo tačno šta.

- Neki tvrde da je u pitanju štitna žlezda, drugi kažu da je to njegovo debelo crevo, ali vrlo je moguće da je na steroidima koji potiskuju imunološku reakciju na određene vrste lečenja raka - rekla je ona.