AKTUELNO

Knajsl je druga bivša visokorangirana političarka koja je napustila Rosnjeft pod pritiskom javnosti.

Bivša ministarka inostranih poslova Austrije Karin Knajsl, koja je plesala sa Vladimirom Putinom na svom venčanju, podnela je ostavku na mesto nadzornog odbora ruske državne naftne kompanije Rosnjeft, saopštila je Moskva.

- Zahvaljujemo Karin Knajsl na saradnji u poslednjih deset meseci, koje su obeležila teška pandemija i međunarodna situacija - navodi se u saopštenju Rosnjefta. Knajsl je napustila Rosnjeft posle žestokih kritika austrijske i međunarodne javnosti, posebno nakon početka ruskog napada na Ukrajinu.

Od 2017. do 2019. nezavisna političarka je bila ministar spoljnih poslova Austrije i bila je poznata po prijateljskim odnosima sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Posebnu pažnju javnosti privukao je Putin kao gost na njenom venčanju 2018. godine, kada je sa njom zaplesao valcer.

Knajsl je druga bivša visokorangirana političarka koja je napustila Rosnjeft pod pritiskom javnosti.

Bivši nemački kancelar Gerhard Šreder saopštio je u subotu da više ne obavlja nijednu funkciju u nadzornom odboru ruske naftne kompanije. Knajsl je povremeno objavljivao članke za državni ruski medij Russia Todai.

Pogledajte kako su plesali valcer: