AKTUELNO

Advokati muškarca sa Floride kazali su da se on bori za život nakon što ga je policajac elektrošokerom "skuvao živog". Naime, policijski službenik ga je gađao elektrošokerom dok je muškarac bio preliven benzinom.

Do incidenta je došlo 27. februara na benzinskoj stanici Wawa u Orlandu kada je Žan Bareto (26) punio motocikl. Zamenik šerifa okruga Oskeola optužen je da je oborio Bareta na tlo zajedno s motociklom pri čemu se prolio benzin.

Posle toga su došla još najmanje tri policajca od kojih je jedan pucao na Bareta elektrošokerom, što je izazvalo eksploziju. 26-godišnjak je posle toga zadobio opekline trećeg stepena na preko 75 odsto tela.

- Zbog ove nepotrebne i nepromišljene upotrebe elektrošokera došlo je do eksplozije koja je zahvatila i policajce koji su zadobili manje opekline - navode odvjetnici, a prenosi NBC News.

Policija je u februaru saopštila kako je reagovala na dojavu o grupi motociklista koji su uperili oružje u ljude. Bareto je navodno pobegao nakon što je policija pokušala da ga zaustavi na obližnjem putu pa su ga službenici pronašli na benzinskoj stanici Wawa.

Šerifova kancelarija planira da danas održati konferenciju za novinare na kojoj će govoriti o detaljima incidenta.

Advokati: Nije bio naoružan

Na video snimku s mesta događaja vidi se kako Bareto počinje da gori dok su se on i policajac borili na tlu. Njegovi advokati tvrde da on nije bio naoružan i da nema pređašnjih krivičnih dela.

- Još uvek se bore za njegov život. Na većem delu tela nema kože, sva mu je izgorela. Lekari će ga tokom sledećih nekoliko dana staviti u indukovanu komu kako bi se odstranila mrtva koža s tela - kazali su advokati.