AKTUELNO

Više od 15.000 ukrajinskih vojnika i plaćenika završilo je u kotlu kod Severodonjecka i Lisičanska u Luganskoj Narodnoj Republici, rekao je Vitalij Kiseljov, pomoćnik ministra unutrašnjih poslova LNR, prenosi RIA Novosti.

- Ima ih ukupno 15-16 hiljada, rekao je on, odgovarajući na pitanje voditelja da li se zaista „ogromna grupa nacionalista iz Oružanih snaga Ukrajine“ našla u kotlu na području ovih gradova.

On je naglasio da je glavni zadatak jedinica Oružanih snaga Ukrajine kod Lisičanska i Severodonjecka uništavanje infrastrukture.

- Da sruše što je više moguće, da nanesu štetu i onda sav taj teret prebace na Rusku Federaciju. Da zastraše civilno stanovništvo da oseća strah dugi niz godina. To je njihov zadatak, rekao je Kiseljev.

Foto: Printscreen YouTube

On je dodao da je ovim trupama najverovatnije naređeno da se ne povlače.

- Tako se isto desilo u Rubižnoju, zarobljenici su nam rekli da su više puta apelovali na komandu, ali im je zabranjeno da se predaju, i naređeno da daju otpor do smrti, dok su viši oficiri pobegli mesec dana ranije, zaključio je pomoćnik načelnika Ministarstva unutrašnjih poslova LNR.