AKTUELNO

Birton je ubio sestre Elsi Gregori (72) i Ejlin Dadhil (79) u njihovoj kući u Roterhamu, u Južnom Jorkširu, 1995. godine.

Čovek koji je uhapšen zbog ubistva dve sestre 1995. godine pušten je na slobodu 2020. godine i smešten je pored 73-godišnje žene, koju je kasnije pretukao na smrt.

Lorensu Birtonu (61) juče je rečeno da mu preti doživotna kazna kada bude osuđen za ubistvo 73-godišnje Polin Kvin.

Tužilac Džon Kameg je na kratkom ročištu za izjašnjenje o krivici rekao da je Polin pretrpela veliki broj udaraca. Hitna pomoć je pronašla penzionerku kako umire u svom bungalovu u novembru. Birton je uhapšen četrdesetak kilometara dalje sledećeg jutra dok je vozio Polinin auto.

Sudija Gregori Dikinson je tražio da zna zašto je dozvoljeno da Birton bude smešten u susedstvu žene koja je bila slične starosti kao njegove prethodne žrtve.

Foto: Unsplash.com

Birton je ubio sestre Elsi Gregori (72) i Ejlin Dadhil (79) u njihovoj kući u Roterhamu, u Južnom Jorkširu, 1995. godine. Jedna žena je prebijena na smrt, dok je druga bila izbodena.

Polinine komšije su rekle Miroru da nisu znali da je Birton ubica kada se uselio u njihovu ulicu u Kiltonu. Ali rekli su da ih je terorisao kasnim noćnim pozivima.

Sudija Dikinson je rekao vrhovnom sudu u Notingemu:

– Gospodin Birton je živeo na toj adresi uz dozvolu ljudi koji su nadgledali njegov život. Birton je izgledao bezosećajno dok je priznavao ubistvo majke troje dece Pauline.

Det Insp Steve Vragg, iz policije Notingemšira, rekao je:

– Bierton je izuzetno nasilna i opasna osoba koja se sada suočava sa doživotnom robijom zbog ovog užasnog ubistva. Birtonu će sudija Višeg suda izreći kaznu 10. juna.

Autor:

#Policija

#rotacija