AKTUELNO

Ruska vojska je jutros rakerirala ukrajinski poligon na zapadu nzemlje, koji je služio i kao centar za obuku ukrajinske vojske u kojima su radili instruktori NATO.

Podsećamo, cilj napada je bio Javorski poligon u Lavovoskoj oblasti koji je od poljske granice udaljen oko 20 kilometara, a koji se prema ruskim obaveštajnim podacima koristi za obuku ukrajinskih snaga, nacionalne garde, i internacionalnih dobrovoljaca a od kada je počeo rat u protivoklopnom i protivazdušnom naoružanju koje ova zemlja dobija od članica NATO i ostalih zemlja, je glavna vest.

Ruska vojska je na ovaj strateški objekat, koji od početka rata nije napadnut ni jedanput zaokuplja i dalje pažnju javnosti, šta se zapravo dogodilo u ovom objektu. Da li među onih 180 stradalih ima i NATO instruktora, internacionalnih dobrovoljaca, koji su došli u Ukrajinu da se bore protiv ruske armije.

Poligon je najveći u Evropi (još od predratnih vremena Drugog svetskog rata). Omogućava vam da simulirate raspoređivanje u borbenim formacijama i ofanzivu tenkovske ranga divizije.

Kroz poligon Javoriv prošle su sve manje-više borbene jedinice Oružanih snaga Ukrajine, i drugih formacija nacionalne garde, ali i ekstremističkih formacija „Ajdar“ i „Azov“.