AKTUELNO

Sedam učenica je izgubilo život!

Sedam kenijskih tinejdžerki je rano jutros poginulo, dok je 10 učenica prebačeno u bolnicu, nakon što je izbio požar u njihovoj spavaonici u školskom internatu u Najrobiju, saopštio je vladin zvaničnik.

Uzrok požara je za sada nepoznat, a vlada je naložila da se škola za devojčice "Moi" zatvori na dve nedelje dok traje istraga, rekao je novinarima ministar obrazovanja Fred Matijandži, prenosi Rojters.

- Požar je izbio u školi u 02:00 sati u jednoj od spavaonica - rekao je on, navodeći da je ta škola, sa oko 1.200 učenica, jedna od najboljih škola u Keniji i "škola kojom se zemlja veoma ponosi".

SRUŠIO SE AVION! Nema preživelih!

U požarima je u prošlosti poginulo desetine kenijskih učenika smeštenih u internatima, pa je tako 2001. godine 58 dečaka izgubilo živote u požaru koji je, takođe, izbio u spavaonici u srednjoj školi "Kjanguli" kod Najrobija, podseća britanska agencija.

Godine 2012. osam učenika je smrtno stradalo u školi u okrugu Homa bej na zapadu Kenije. Za neke od ranijih požara u školama optužbe su iznošene na račun labavih bezbednosnih standarda i loših procedura u slučajevma vanrednih situacija.

#Požar

#škola

'