AKTUELNO

Danas je već peti dan rata u Ukrajini, a cela planeta iz minuta u minut prati dešavanja u ovoj zemlji. U međuvremenu su strani mediji počeli su da se bave i životom predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog.

On je pre samo tri godine bio komičar i nije imao iskustva u politici. Njegova najpoznatija uloga kao komičara bila je u tv seriji "Sluga naroda" u kojoj je igrao učitelja koji se katapultirao na predsedničku funkciju nakon što je jedan učenik postavio viralan video u kom govori o korupciji u politici.

Sada je ponovo na internetu viralan video-snimak u kom Zelenski čak pet minuta PENISOM svira klavir. Prisutna publika, kao što se vidi na snimku, se tada slatko nasmejala.

Ukrajinci, inače, u startu nisu verovali u sposobnost Zelenskog.

Julija Mekgafi, glavna urednica ukrajinskog sajta "Novo vreme" rekla je da je bila uznemirena kada je Zelenski odabran za predsednika u aprilu 2019. godine jer nije verovala u njegovu sposobnost da vodi vladu. Ipak, kako navodi, Ukrajinci su se u poslednjih nedelju dana "zagrejali" za svog predsednika.

Foto: Tanjug AP/Efrem Lukatsky

Njegovu kandidaturu za predsedničke izbore 2019. godine neki su u početku smatrali šalom - njegova politička partija zove se Sluga naroda. Ipak, on je pobedio sa 73 odsto dobijenih glasova, obećavajući da će se boriti protiv korupcije i doneti mir na istoku zemlje.