AKTUELNO

Oglasila se ambasadorka SAD pri Ujedinjenim nacijama Linda Tomas-Grinfild.

Nakon što je predsednik Rusije Vladimir Putin saopštio da NATO upućuje agresivne poruke, zbog čega je dao naređenje da se snage nuklearnog odvraćanja stave u visoku pripravnost, Bela kuća je saopštila da SAD i NATO ne prete Rusiji.

- SAD veruju da je Rusija donela ovu odluku na osnovu pretnji koje ne postoje - navedeno je iz Bele kuće.

Istovremeno, oglasila se i ambasadorka SAD pri Ujedinjenim nacijama Linda Tomas-Grinfild, koja je rekla da je Putinova odluka neprihvatljiva eskalacija.

- To znači da predsednik Putin nastavlja da eskalira ovaj rat na način koji je potpuno neprihvatljiv i da moramo da nastavimo da zaustavljamo njegove akcije na najsnažniji mogući način - rekla je Tomas-Grinfildova u intervjuu za CBS, preneo je Rojters.

Putin je naredio načelniku Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valeriju Gerasimovu i ministru odbrane Sergeju Šojguu da ruske snage za odvraćanje budu stavljene u stanje posebne borbene gotovosti.

On je to naređenje izdao na sastanku sa Gerasimovim i Šojguom, preneo je Interfaks.

- Najviši zvaničnici vodećih zemalja NATO-a dozvoljavaju agresivne izjave prema našoj zemlji, stoga naređujem ministru odbrane i načelniku Generalštaba da snage odvraćanja ruske vojske budu stavljene u stanje posebne borbene gotovosti - rekao je Putin.

Autor: