AKTUELNO

Zelenski je rekao da je na ulicama bio sa ukrajinskim premijerom, predsedničkim savetnikom i šefom kabineta predsednika Ukrajine.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski objavio je u petak video snimak, navodno sa ulica opkoljenog Kijeva, sa najvišim vladinim liderima. "Svi smo mi ovde", rekao je on u video snimku objavljenom na njegovoj Fejsbuk stranici uz reči: "Ovde smo. Mi smo u Kijevu. Mi branimo Ukrajinu".

Zelenski je rekao da je bio sa ukrajinskim premijerom, predsedničkim savetnikom i šefom kabineta predsednika Ukrajine. "Ovde je naša vojska, tu su naši građani i društvo. Svi mi ovde branimo svoju nezavisnost, našu državu i tako će biti", rekao je on.

"Slava našim braniocima, muškarcima i ženama! Slava Ukrajini, slava herojima!", dodao je Zelenski. Ruske snage su se približile glavnom gradu Ukrajine Kijevu. Zelenski je rekao da planira da ostane u Kijevu, uprkos tome što je, kako je on naveo, ruska "meta broj jedan".

Podsetimo, bivši ukrajinski predsednik Petro Porošenko je rekao za CNN da je uzeo pušku i da će se boriti sa civilima. Prošlog meseca, gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko rekao je da stvara "brigade teritorijalne odbrane" za dobrovoljce sa vojnim iskustvom. "Ako treba, spremni smo da branimo svoj grad", rekao je tada.

#Volodimir Zelenski