AKTUELNO

Nema mira ni noćas na istoku Ukrajine. Artiljerijski dueli su nastavljeni, a pored minobacača koristi se i artiljerija većeg kalibra posebno onog od 152 mm.

Artiljerijski dueli sve vode uz povremene pauze.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak iz naselja Stanytsia Luhanska koje se nalazi na liniji dodira sa snagama Donbaske narodne republike.

Na snimku koji se pojavio večeras vidi se kuća koju je razorila artiljerijska granata i izazvala požar na gasovodu, koji meštani pokušavaju da ugase.

Pojedni ruski mediji javili su takođe da će snaga odbrane Narodnih republika Donjecka i Donbasa u petak rano ujutro započeti evakuacija sela Aleksandrovka u predgrađu Donjecka.

Ovu informaciju saopštilo je više izveštača ruskih medija iz Donjecka, pozivajući se na šefa administracije Konstantina Caloga.

Naime, vatreni položaji ukrajinskih jednica nalaze se na svega nekoliko stotina metara od sela Aleksandrovka, a evakuacija sledi zbog toga što je selo pod stalnom vatrom.

Kako je saopštio Konstantin Cagi, meštani će se prikupiti u blizini seoske škole i organizovano autobusima biti prebačeni na bezbedno. Tačna lokacija nije saopštena.