AKTUELNO

Sudija u Omsku odredio je dvomesečni pritvor devojčici (14) i njenom momku (17), zbog sumnje da su organizovali i počinili trostruko ubistvo.

Devojčica, koja pohađa osmi razred osnovne škole, sumnjiči se da je svom momku rekla da ubije njenu majku (35) i očuha (38) jer se protive njihovoj vezi, kao i da ubije njenu bolesnu desetogodišnju sestru, jer ne želi da se brine o njoj kad roditelji budu mrtvi.

Veruje se da je mladi par do detalja isplanirao zločin i podelio uloge. Osumnjičeni tinejdžer je od prijatelja pozajmio nož za klanje stoke i po dogovoru ušao u kuću devojčice dok je porodica spavala. Sumnja se da mu je osumnjičena ostavila otključana vrata.

Foto: Pixabay.com

Istraga pokazuje da su majka i očuh, kao i desetogodišnja devojčica, koja je bila nepokretna, ubijeni oko 2 sata ujutru 22. januara, dok je osumnjičena držala svog šestogodišnjeg brata, sa kojim je nakon toga pobegla kod komšija i prijavila zločin.

Osumnjičena osmakinja, koja slovi za uzornu učenicu i dobru devojčicu, je tokom ubistva svom mlađem bratu prekrivala oči i uši, kako ne bi video napadača. Tinejdžer je očuhu zadao najmanje 10 uboda, nakon čega je nasrnuo na majku, a potom i na bespomoćno dete.

Kada je tinejdžerka sa bratom u naručju otrčala kod komšija, tvrdila je da je nepoznati napadač upao u njihov dom i ubio joj majku, očuha i sestru. Policija je nakon prvog ispitivanja čak izdala i poternicu za muškarcem starosti između 40 i 50 godina, koji ima bradu. Međutim, ispostavilo se da se priča devojčice ne poklapa sa tragovima koji su izuzeti na mestu zločina.

- Samo mesto zločina i sam uviđaj nisu odgovarali priči koju je devojčica dala. Ona je delovala zbunjeno i nije htela da odgovori na neka pitanja, što je inspektorima bilo sumnjivo - saopšteno je iz policije.

Dva dana je policija pokušavala da pronađe osumnjičenog. Ispitivali su komšije, zaustavljali su vozila i pregledali snimke sa nadzornih kamera, ali nijedno svedočenje koje su dobili, kao i situacija na terenu, nisu odgovarali priči tinejdžerke.

Foto: Pixabay.com

Istragom je ustanovljeno i da je u pitanju bila dobra i uzorna porodica, koja nije bila sa nekim u sukobu. Ubijeni muškarac je radio na obližnom poljoprivrednom gazdinstvu, dok je ubijena žena bila domaćica i odgajala je decu.

Na kraju je preživeli mališan policiji otkrio detalje koji su nedostajali. Prilikom drugog saslušanja dečaka, mališan je rekao da je video napadača i da ga je prepoznao, te da mu je sestra uporno prekrivala oči i uši. Kada su devojčicu ponovo ispitali, ona je sve priznala, nakon čega su i ona i njen dečko uhapšeni.

Sudija im je odredio pritvor zbog mogućnosti da će pokušati da utiču na maloletnog svedoka.