AKTUELNO

Motiv za napad još uvek nije poznat, a policijska istraga je u toku.

Finska policija uhapsila je pet osoba u apartmanu u Turku tokom sinoćne istrage nakon napada u tom gradu kada je dvoje ljudi preminulo od uboda nožem, prenosi AFP.

Pročitajte još: NAPAD NOŽEM U FINSKOJ: DVOJE MRTVIH! Napadač delovao sam! (FOTO)

Istraga o ulozi petoro osumnjičenih u napadu u Turku je u toku, rekao je za AFP detektiv nadžornik Markus Lejn iz Nacionalnog Biroa za istragu i naveo da policija još uvek nije sigurna da li su osumnjičeni učestvovali u napadu.

- Ispitaćemo ih, a nakon toga možemo da vam kažemo više, znamo da su bili u kontaktu sa glavnim osumnjičenim - rekao je Lajne.

Kako podseća AFP, policija je juče upucala i ranila osumnjičenog za napade u Turku koji je nožem izbo i povredio više osoba.

Foto: Wikipedia

On je uhapšen nekoliko minuta nakon samog napada.

Policija još uvek nije otkrila identitet glavnog osumnjičenog, ali su, kako je Lejn rekao, istražitelji "prilično sigurni" da znaju ko je on.

Policija je saopštila da napade nožem u gradu Turku istražuje kao ubistvo sa mogućom terorističkom namerom, prenosi AP.

Finski Nacionalni biro za istragu saopštio je danas da su dve osobe koje su poginule u napadima finski državljani, dok su među ranjenima Italijan i Šveđani. Glavni osumnjičeni napadač je osamnaestogodišnji marokanski državljanin objavila je policija, ali nije otkrila njegovo ime, prenosi AP.

#Finska

#Napad

#Terorizam

'