AKTUELNO

Kenijski policajac ubio je pet osoba u glavnom gradu Najrobiju u utorak, a zatim je izvršio samoubistvo, saopštila je policijska uprava za krivične istrage (DCI).

Policajac je prvo pucao i ubio svoju ženu u njihovoj kući pre nego što je krenuo sa svojim službenim oružjem AK-47 da ubije još četiri osobe, objavila je direkcija na svom nalogu na Tviteru, opisujući ubicu kao "pomahnitalog policajca".

-Nakon što je ubio trojicu, policajac je zatim okrenuo oružje ka dvojici vozača motocikla, saopštila je policija, prenosi Ju-ES njuz.

Frensis Vahom, policajac zadužen za oblast Dagoreti u Najrobiju, ranije je potvrdio incident i ocenio da je broj ljudi koje je policajac ubio porastao na šest.

Policijski izveštaj takođe navodi da je broj mrtvih bio šest osoba.

Besni stanovnici u blizini mesta gde se incident dogodio kasnije su zapalili gume na putu u znak protesta protiv nasilja, rekao je Rojtersov svedok.

U incidentu 2010. godine, policajac u gradu Siakago, 120 km severoistočno od Najrobija, ubio je 10 ljudi, uključujući dvojicu njegovih kolega.

Portparol policije rekao je da u trenutku, kada je policajac pokušao da se ubije, ponestalo municije, primoravši ga da se preda policiji.

Autor: