AKTUELNO

Grupa mladića iz Ekvadora izvadila leš ubijenog drugara Erika Sedena (21) iz sanduka posle opela, stavila ga na motor i provozala po gradu Portovijeho pre nego što ga je spustila u zemlju.

Erik je ubijen prošlog vikenda dok je išao na jednu sahranu. Stradao je slučajno u pucnjavi koja se dogodila prilikom krađe na ulici. Zalutali metak ga je pogodio, te je mladić na mestu ostao mrtav, piše Dejli mejl.

NJegova sahrana je bila zakazana u petak, te su se prijatelji i rodbina okupili na lokalnom groblju. Međutim, posle opela, pre nego što je kovčeg spušten u zemlju, Erikovi drugari su otvorili poklopac i mrtvog ga izvadili iz sanduka.

Na zaprepašćenje svih prisutnih, momci su stavili Erikov leš na motor, koji je jedan mladić vozio, a drugi sedeo iza tela da bi ga držao. Tako su se provozali kroz grad, a onda su vratili leš na groblje, položili ga u sanduk, polili ga alkoholnim pićem koje je Erik voleo i spustili u zemlju.

Ovaj krajnje bizaran postupak šokirao je prisutne na sahrani i oni su Erikove drugare odmah prijavili policiji. Nadležni su uhapsili drugare preminulog mladića, ali su ih vrlo brzo sve pustili.

- Erikovi prijatelji rekli su da su dobili blagoslov njegove porodice da svog prijatelja poslednji put provozaju motorom po gradu. Rekli su da nisu imali lošu nameru, već da su samo učinili nešto je bila poslednja želja pokojnika - kazao je izvor iz policije.

Iako je "otmica" leševa kažnjiva u Ekvadoru, policija je pustila mladiće bez ikakve kazne, a dalja istraga o celom slučaju neće biti vođena.

- Erika su svi u Portovijehu znali. Mnogo je voleo motore i stalno ih je vozio. Verujemo da je stvarno njegova poslednja želja bila da se još jednom provoza motorom po gradu - kazao je taj izvor.

Autor: