AKTUELNO

Erika (81) je fitnes baka koja na TikTok-u redovno objavljuje videozapise o vežbanju i održavanju forme.

Ovoj penzionerki nisu strani plank izazovi, sedenje uza zid, kao ni zamah s girjama. Čini se da je Erika velika motivacija za sve, s obzirom na to da je na društvenim mrežama prati preko 289 hiljada korisnika, a njeni snimci često premaše i po nekoliko miliona pregleda.

Naime, njoj je ćerka je otvorila Instagram profil, na kom je ova aktivna penzionerka počela da objavljuje svoje snimljene treninge tokom prvog karantina. Dva meseca kasnije dodala je i TikTok, a nedugo zatim ona i njen suprug otplesali su prvi plesni izazov, koji je veoma popularan na platformi.

Nikad nije kasno za vežbanje, Erika Riško nije uvek bila tako sportski nastrojena.

"Sportom sam počela da se bavim tek sa 55 godina, nakon što se moja ćerka upisala u teretanu", rekla je ova baka, prenosi "Insider".

Foto: Tiktok

Tada je trenirala tri do četiri puta nedeljno. Međutim, Erika je svoju strast za fitnesom razvila tek pre desetak godina nakon što je u njenom fitnes studiju otvoren prostor za funkcionalni trening.

U funkcionalnom treningu se bučice, trenažeri i slično koriste za istovremeno aktiviranje nekoliko mišićnih grupa.

Ni pandemija korone ne može da poremeti njene planove. Budući da su fitnes dvorane bile povremeno zatvorene tokom pandemije, 81-godišnjakinja je svoju dnevnu sobu pretvorila u teretanu. Na taj način je nastavila da se održava u formi s bučicama, a odnedavno i s trampolinom.

Njen najbolji partner za trening je, naravno, njen suprug, deda Frank. To može da se vidi i na nekim videima.

Na primer, kada njih dvoje razvaljuju plesni podijum kako bi izveli tipične TikTok koreografije. Uz toliko vežbanja i zabave zajedno, nije ni čudo što su njih dvoje toliko srećni do starosti.

"Nakon 59 godina braka i dalje smo zaljubljeni jedno u drugo", napisala je Erika ispod videa.

https://www.tiktok.com/foryou?referer_url=https%3A%2F%2Fwww.kurir.rs%2F&referer_video_id=7020074201977572613&refer=embed&is_copy_url=1&is_from_webapp=v1&item_id=7020074201977572613#/@erikarischko/video/7020074201977572613

Autor: