AKTUELNO

Brat i ujak Tine Tintor za američke medije pričali o teškom životu koji je devojka imala.

Bežali smo ceo rat i bombardovanje, sve smo preživeli, došli smo ovde i Tina je poginula maltene ispred kuće!

Ovim rečima opisao je porodičnu tragediju Đorđe Tintor (25), brat Tine (23), koja je nastradala 2. novembra u stravičnoj saobraćajnoj u Las Vegasu, kada je na njen automobil naleteo pijani Henri Rags Treći, igrač američkog fudbala.

Od siline udarca, automobil se zapalio, a nesrećna devojka živa je izgorela zajedno sa svojim psom Maksijem. Alkotestiranjem je utvrđeno da je Rags bio pijan, a on je iz pritvora prebačen u kućni pritvor, nakon što mu je plaćena kaucija od 150.000 dolara.

- Tina i njena drugarica su išle u park da šetaju pse. Inače, njena prijateljica živi preko puta bake i one su se tu šetale po kraju do oko 12 sati. Ostavila je drugaricu i krenula ka kući - kaže Tinin brat za Dejli Mejl.

Foto: PRINTSCREEN YOUTUBE/KTNV CHANNEL 13 LAS VEGAS/FACEBOOK.COM

Brat Đorđe i ujak Predrag Komazec (37) ispričali su da su tokom bdenja koje je održano za Tinu na mestu nesreće videli mnogo nesavesnih vozača.

- Samo dok smo mi bili tamo, dvoje je prošlo kroz crveno. Ne razmišljaju šta se može dogoditi - ispričali su oni.

Kako je Predrag istakao, ova tragedija je dodatno potresla porodicu, koja je poreklom iz Hrvatske iz gradića u blizini Zagreba, a u Las Vegas se doselila nasumično.

- Moje sestra Biljana, a Tinina majka došla je ovde nakon svih ratova koji su se vodili u bivšoj Jugoslaviji, 2000. godine. Pobegli su u Srbiju kada je Hrvatska postala previše opasna, a onda je i tamo počeo rat - rekao je ujak.

Pušten uz kauciju

U kućnom pritvoru u vili od milion dolara Henri Rags Treći je trenutno pritvoren u svojoj kući, koja ima pet spavaćih soba. Inače, njegova vila procenjena je na 1,1 milion dolara, a kupio ju je u aprilu 2021. - Ukoliko Rags bude osuđen po svim tačkama preti mu kazna od 46 godina zatvora - prenosi Dejli Mejl. Nakon nesreće Raidersi su platili kauciju svom igraču, ali su ga otpustili iako je potpisao četvorogodišnji ugovor od 16 miliona.

Posle ove izjave porodica se oglasila preko advokata i saopštila da su skrhani bolom.

- Tina je bila svetlo života za svoje roditelje. Porodica je uništena, nismo mislili da ćemo ikada osetiti ovoliku tugu - izjavili su.

Očevidac stravične nesreće u kojoj je Tintoreva živa izgorela kaže da je "Tojota RAV4" koju je devojka vozila bukvalno eksplodirala.

Foto: Tanjug AP/Steve Marcus/Las Vegas Sun via AP

- U sekundi se čuo stravičan prasak! Plamen koji je zahvatio "Tojotu" dosezao je visinu palme na šetalištu - rekla je žena svedok.

Na mrežama se pojavio i snimak eksploziije, na kome se vidi kako Rags sedi sa devojkom na asfaltu.

- Jasno se može čuti da je sve vreme psovao i ponavljao "je*em ti".

Snovi

Planirala IT karijeru Bojana Filipović, drugarica pokojne Tine ranije je rekla da je njena drugarica planirala da postane programer, a ovo je potvrdio i brat. - Radila je od kuće za jednu kompaniju koja se bavi osiguranjem, a želela je da postane IT stručnjak - izjavio je Đorđe.

Autor:

#Tine Tintor