AKTUELNO

Tročlana porodica i njihov pas pronađeni su mrtvi u avgustu tokom planinarenja u Nacionalnoj šumi Sijera u državi Nevada, a mesecima se spekuliše o pravom uzroku njihove smrti.

Misterija je konačno rešena.

Šerifsko odeljenje okruga Mariposa veruje da su 45-godišnji Džonatan Geriš, poreklom iz Velike Britanije, i njegova supruga, 30-godišnja Elen Čung, njihova jednogodišnja ćerka Miju i njihov pas Oski, poginuli dok su pešačili jednom od staza 15. avgusta. Temperature su tog dana dostigle visokih 42,8 stepeni Celzijusovih, a veći deo staze duge 12 kilometara ima malo hlada i drveća, prenosi Gardijan.

"Smrt izazvanu vrućinom je izuzetno teško istražiti“, rekao je Džeremi Briz, okružni šerif.

Njihovo vozilo nalazilo se na nešto manje od 2 kilometra, veoma blizu ulaza u šumu. Prijatelj je prijavio da je porodica, opisana kao strastveni planinari, nestala. Flaše od 2,5 litara vode, koje je porodica ponela sa sobom, bile su prazne. Na stazi takođe nije bilo signala kako bi mobilnim telefonima mogli da pozovu stručne službe u pomoć.


Кada je policija pronašla tela, nikakvi znaci smrti nisu bili vidljivi, a šerifovo odeljenje opisalo je slučaj kao "neobičnu, jedinstvenu situaciju".

U mesecima koji su usledili, zvaničnici su razmatrali, ali na kraju odbacili, niz drugih uzroka smrti, uključujući ugljen -monoksid, izloženost gasu iz rudnika u okolini, udare groma, samoubistvo i drogu.

Zvaničnici su takođe razmotrili mogućnost da su porodicu usmrtile otrovne alge nakon što su izvori vode u toj oblasti bili pozitivni na njih, ali policija nije našla dokaze koji bi potvrdili da je to uzrok smrti.

Foto: Pixabay.com

U septembru je Nacionalna šuma Sijera zatvorila staze u blizini mesta gde je porodica umrla, navodeći nepoznate opasnosti pronađene u blizini staze.

Džonatan Geriš, softverski dizajner iz San Franciska, i njegova supruga Elen Čung, instruktorka joge, zaljubili su se u oblast Mariposa i tamo kupili nekoliko nekretnina.

"Naša srca nikada neće zaboraviti Džonatana, Elen, Miju i naravno Oskija“, rekli su njihovi prijatelji u saopštenju.

"Oni će zauvek ostati sa nama, gde god da odu. U budućnosti, kada budemo sedeli ispod drveća i slušali vetar koji se diže kroz granje, čućemo ih i pamtiti ih", napisali su ožalošćeni prijatelji.