AKTUELNO

Učenik iz Teksasa osumnjičen da je otvorio vatru u srednjoj školi u Arlingtonu, Teksas i ranio četvoro, predao se posle višečasovne policijske potrage.

Timoti Džordž Simpkins (18) je uhapšen zbog napada smrtonosnim oružjem posle pucnjave u srednjoj školi u Arlingtonu, rekao je pomoćnik šefa policije Kevin Kolbi.

"Ovo nije nasumični nasilni čin. Ovo nije neko ko napada naše škole", rekao je Kolbi novinarima. "Ovo je učenik koji se posvađao i potegao oružje".

Policija je saopštila da je Simpking potegao oružje posle svađe na drugom spratu škole. Za sada se ne zna šta je dovelo do svađe.

Simpkins je, navodi policija, pobegao sa mesta zločina i angažovao advokata koji ga je posle nekoliko sati policijske potrage dovezao do policijske stanice.

Policija je saopštila da je jedna osoba lakše povređena, dok su tri prebačene u bolnicu na dalje lečenje. Najmanje dve imaju prostrelne rane. Jedan ranjenih, 15-godišnji dečak je u kritičnom stanju.

Inače, Vrhovni sud SAD, najviša instanca u Americi, trebalo bi uskoro da razmotri zakon iz Teksasa kojim se dozvoljava pojedincima da nose oružje u javnosti.

Aktivisti upozoravaju da će do dovesti do porasta pucnjava u zemlji koja je već kao Divlji zapad.

Autor: