AKTUELNO

Sasvim obična čestitka koju je princ Vilijam uz suprugu Kejt putem društvenih mreža uputio bratu Hariju za njegov 37. rođendan, prema mišljenju većine kraljevskih stručnjaka dovoljan je pokazatelj njihovih, još uvek, zategnutih odnosa.

U razgovoru za britanski tabloid The Sun, kraljevski stručnjak Dankan Larkomb izjavio je kako je princ Vilijam napravio minimum onoga što se od njega zahtevalo u povodu obežavanja bratovog rođendana.

Na Tviter profilu vojvode i vojvotkinje od Kembridža osvanula je sasvim jednostavna rođendanska čestitka upućena Hariju zbog koje su brojni uvereni kako njihov odnos nikako ne napreduje.

U odnosu na rođendanske čestike prethodnih godina, a koje su činile fotografije nasmejanih prinčeva i Kejt objavljenih na Instagramu, vojvoda i vojvotkinja od Kembridža ovoga puta odlučili su se za solo fotografiju nasmejanog princa Harija objavljenu na Tviteru, a što je kraljevskim stručnjacima dovoljan dokaz njihovih zategnutih odnosa.

Glasine o netrpeljivosti koja vlada između princa Vilijama i Harija započele su svega par meseci od Megzita - odluke Harija i Megan o trajnom preseljenju u Ameriku i odstupanju sa kraljevskih dužnosti.

Televizijski intervju koji su vojvoda i vojvotkinja od Saseksa ovog marta dali Opri Vinfri samo je dodatno narušio njihov ionako poljuljan odnos.