AKTUELNO

Protiv princa Endrua podignuta je optužnica za seksualno zlostavljanje maloletice koje se dogodilo između 2000. i 2002. godine.

Tužbu je prošlog meseca podnela Virdžinija Žufre, jedna od žrtava Džefrija Epstajna koja je rekla da ju je vojvoda od Jorka seksualno zlostavljao početkom 2000 -ih u Epstajnovoj vili u Njujorku, kada je imala samo 17 godina.

Tužba je 27. avgusta dostavljena u Kraljevskoj loži u Vindzoru u Engleskoj, gde živi princ Endru i to iz drugog puta. Naime, dan ranije članovima obezbeđenja je dan nalog da "nikakvu tužbu ne uzimaju".

Prvobitno su pokušali da tužbu dostave 26. avgusta, ali je rečeno da je osoblju obezbeđenja "dato uputstvo da ne dozvoli nikome da prisustvuje tamo radi uručivanja sudskog procesa na osnovu imovine".

Žufreova je u tužbi navela da je više puta, kao žrtva Džefrija Epstajna, bila zlostavljana a da ju princ Endru zlostavljao čak tri puta - jednom u Njujorku, jednom u Londonu, a jednom na Epstajnovom privatnom ostrvu, poznatom kao Litl St . Džejms na američkim Devičanskim ostrvima.

Vojvoda od Jorka je više puta odbacio navode i rekao da se ne seća da je ikada poznavao.