AKTUELNO

Libijske vlasti oslobodile su sina Moamera Gadafija nakon što je prveo više od sedam godina u zatočeništvu u glavnom gradu te zemlje, rekao je portparol vlade.

Sadi Gadafi izašao je iz al-Hadaba zatvora u Tripoliju gde nalaze mnogi zvaničnici iz vremena Gadafijevog režima koji čekaju na suđenje, prenosi Dejli mejl.

Portparol prelazne vlade Mohamed Hamuda nije iznosio detalje i okolnosti puštanja Gadafijevog sina, ali je rekao da su vlasti upravo sprovele sudski nalog da ga oslobode.

Lokalni mediji su preneli da je al-Sadi Gadafi, koji je igrao za nekoliko libijskih fudbalskih timova pušten nakon što je oslobođen optužbi iz vremena ustanka protiv vladavine svog oca.

Sadi Gadafi je tokom ustanka pobegao u Niger, ali je 2014. izručen Libiji i od tada je bio zatvoren u Tripoliju, preneo je Rojters.

Nakon oslobađanja, otputovao je u Tursku, navode turski mediji.

Gadafi je imao osmoro dece, a većina ih je imala značajne uloge tokom njegovog režima.

Tokom očeve vladavine, al-Sadi Gadafi bio je poznat po svom raskalašnom načinu života i libijsku fudbalsku ligu je tretirao kao svoj lični posed.

Igrao je za nekoliko libijskih timova, kao i za italijanski dok nije pao na droga testu. Nekoliko puta bio je na čelu libijskog fudbalskog saveza i njegove reprezentacije.

Autor: