AKTUELNO

Mladi razbojnici upali u jedan luksuzni stan i odneli skupoceni sat, minđuše, ogrlice i narukvice, policija ih brzo uhvatila.

Srpski državljanin (20) i Hrvatica (20), pripadnici međunarodne grupe kradljivaca dijamanata Pink Panteri, uhapšeni su zbog sumnje da su u Monaku opljačkali luksuzni sat, raznorazni nakit i vrednu olovku, čija ukupna vrednost dostiže 50.000 evra, prenosi Helou Monako.

Uhvaćeni na ulici

Kako oni navode, filmsku pljačku odradili su mladić i devojka.

Uhapšeni Srbin i Hrvatica imaju oko dvadeset godina. Navodno, njih je u posao pljačkaša uveo i vrbovao iskusni vođa bande Pink Panteri, koja već godinama hara po svetskim juvelirnicama. Oni su dobili naređenje i sva potrebna upustva od šefa da opljačkaju nakit i ostale dragocenosti, ovog puta u jednom stanu u soliteru u centru grada. On je tipovan i dobili su tačna upustva šta da odnesu od dragocenosti - prenose mediji i dodaju:

- Ušli su u kroz prozor stana stambene zgrade u Monaku i krenuli u akciju. U luksuznom stanu ukrali su skupoceni sat, olovku, koja je takođe veoma vredna, kao i dragoceni nakit - minđuše, ogrlice i narukvice. Nisu napravili premetačinu, znali su šta traže. Kada su mladi "pink panteri" završili posao, pomislili su da su uspeli u krađi.

Pošto je Monako ceo pokriven video-nadzorom, policija je uspela preko snimaka da locira razbojnike. Iako se, i pored svih mera bezbednosti, dešava da organi reda ne uhvate odmah kradljivce, nego čekaju da oni dođu drugi put po svoj novi i skuplji plen, sada to nije bio slučaj - navodi sagovornik i dodaje:

- Policija ih je presrela na ulici i zatražila njihova dokumenta. Srbin i hrvatska državljanka izvadili su isprave, u kojima je pisalo da su državljani Češke i Rumunije.

Negirali krivicu

Uhapšeni nisu hteli da idu na identifikaciju, a policija Monaka odmah je posumnjala da oni poseduju lažne isprave.

- Pokušali su da im uzmu otiske prstiju, ali su oni to vešto izbegavali kako ne bi bili identifikovani. Iako su uhapšeni nedaleko od mesta gde se dogodila krađa, kod njih su nađeni alat za obijanje, čvrste plastične kartice, rukavice i makaze - prenose mediji i nastavljaju:

Oni su negirali bilo kakvu povezanost sa krađom, ali su na kraju priznali svoj najnoviji plan, a to je da opljačkaju bicikle i skutere iz podruma jedne zgrade.

#Monako

#Pink panteri