AKTUELNO

Vatikan se još nije oglasio povodom ovog slučaja.

Visoki sveštenik Rimokatoličke crkve uhvaćen je sa drogom u svom stanu, što je još jedan skandal u redovima katoličke crkve, prenose italijanski mediji. Slučaj monsinjora čije ime mediji nisu objavili izazvao je bes pape Franje.

Papa je, kako prenose mediji, odmah proterao iz Vatikana sveštenika, za koga neki mediji navode da je sekretar jednog kardinala.

Pročitajte još: Erdogan: Nemačka se samoubija, mora da ispravi grešku

Monsinjora je policija Vatikana uhvatila tokom orgija i pod dejstvom droge nakon brojnih pritužbi da je u njegovom stanu primećena velika frekvencija ljudi koji stalno dolaze i odlaze.

Optuženi sveštenik je nakon upada policije prebačen na jednu rimsku kliniku radi detoksikacije a potom upućen u samostan da razmisli o svojim prestupima.

Italijanski list Fato Kotidijano objavio je tvrdnju da je policija zatekla predoziranog sekretara kardinala Frančeska Kokopalmerjia, šefa Saveta za zakonodavne poslove Pontifikata i jedanog od glavnih savetnika pape Franje.

Sada se među sveštenstvom najčešće postavljaju pitanja kako je moguće da kardinal nije znao ništa o aktivnostima svog potčinjenog.

Najnoviji slučaj se inače dogodio gotovo istovremeno sa podizanjem optužnice zbog pedofilije protiv kardinala Džordža Pela, koji se trenutno duhovno oporavlja i čeka suđenje u jednom samostanu.

Svetski mediji prenose da se papa, inače, sprema da sprovede niz reformi, ali je ta njegova namera naišla na veliko protivljenje vatikanskih konzervativaca.

Pet nemilih incidenata koji su se dogodili u Vatikanu u poslednje vreme izazvali su turbulencije, što, kako se navodi, ide u prilog onima koji tvrde da je papa izgubio kredibilitet u očima mnogih.

#Droga

#Seks

#Sveštenik

#Vatikan

'